Sam&groen

Buiten spelen is gezond!

Wij wroeten met onze handen in de grond, en proeven veel gezonde dingen met onze mond.
We spelen elke dag buiten, al regent het dat het giet. Wij houden van de natuur en vieze handen deren ons niet!
Want buiten ontdekken en spelen is heel fijn, en ook in ons blotevoetenpad mag iedereen heel graag zijn.
Klop dan het zand van je handen en stamp je voeten op de grond, iedereen mag genieten, want BUITEN SPELEN IS GEZOND!!

Het belang van natuurbeleving
Stichting Groen Cement heeft als doel vervreemding van de natuur een halt toe te roepen en alle kinderen de kans te bieden om in contact te komen met de natuur. Natuurbeleving is bij kinderdagverblijf Sam&pluk en Sam&zaza en peuterspeelzaal/buitenschoolse opvang Sam&michiel nu verankerd in het pedagogisch werkplan.
In de geweldige tuin kunnen de kinderen elke dag bezig zijn met de natuur.  Daarnaast werken we veel met groene thema’s, zoals ‘Rommel&afval’, ‘De sloot’, ‘Kriebelbeestjes’, ‘De boerderij’ en ‘Onze tuin’. Elk seizoen heeft haar eigen charmes en er is altijd weer wat nieuws te ontdekken en beleven buiten.

Klik hier om de Sam&groen film van Sam&pluk te bekijken.
Klik hier om de Sam&groen film van Sam&michiel te bekijken.

20160720_samenko-klein-extra_943920160720_samenko-klein-extra_9503

20160720_samenko-klein-extra_9422

 

 

 

 

 

Bij Sam&pluk, Sam&zaza en Sam&michiel is buitenspelen vanzelfsprekend, of de zon nou schijnt of dat het regent. Buitenspelen is gezond en vooral erg leuk!  We hebben uitgebreid advies gevraagd bij de aanleg van onze tuin, waarin ruimte is om te verstoppen, te ontdekken, te spelen en volop beestjes te vinden zijn. De tuin is met natuurlijke materialen aangelegd en er groeien en bloeien bloemen en vruchten. In de buitenruimte kunnen de kinderen zo ontdekken en hun fantasie gebruiken, ze kunnen er klimmen en klauteren, en met zand én water spelen. Wij werken veel samen met Milieu- en Educatiecentrum de Ulebelt.