Over ons

Wat doen we en waar we voor staan

Over ons
Sam&ko verzorgt al ruim 25 jaar kinderopvang in Deventer. Alle kinderen van 0 tot 13 jaar zijn bij ons van harte welkom. Onze deskundige pedagogische medewerkers verzorgen met veel passie en liefde de opvang in een vertrouwde omgeving. In Deventer hebben wij 7 kinderdagverblijven verspreid over de stad, 16 buitenschoolse opvang locaties en 15 peuterspeelzalen.

Sam&ko staat voor ‘samen kinderopvang’. Samen spelen, samen leren, samen ontwikkelen en vooral samen plezier maken. Dat vormt de basis voor ons pedagogisch beleid. Een stabiele wereld creëren met structuur en veiligheid, waardoor ieder kind de vrijheid voelt om zich te ontwikkelen in zijn/haar tempo.

Alle locaties van Sam&ko hebben een kinderboekenheld in de locatienaam. Wij vinden lezen erg belangrijk en iedere kinderboekenheld is ook een mooi middelpunt voor thema’s en activiteiten. We werken het hele jaar door met thema’s op het kinderdagverblijf, peuterspeelzaal en de buitenschoolse opvang. Dit zijn thema’s die aansluiten op het jaargetijde of bijvoorbeeld een feestdag waardoor kinderen steeds meer ontdekken over de wereld. Daarbinnen hebben we op een speelse manier aandacht voor de algemene ontwikkeling, bijvoorbeeld op het gebied van taal. Ook besteden we met elkaar aandacht aan een gezonde leefstijl.

Overtuigingen
Onze overtuigingen over hoe we met elkaar omgaan:

  • Ieder mens is uniek en is dat met zijn/haar eigen kwaliteiten.
  • Iedereen is gelijkwaardig en ieders bijdrage wordt gerespecteerd.
  • Ieder mens is competent en krijgt ruimte zich te ontwikkelen.
  • Iedereen is betrokken, gemotiveerd en neemt zijn/haar verantwoordelijkheid.
  • Vertrouwen, openheid en oprechtheid zijn.

We doen het samen!

Maatschappelijke kinderopvang
Sam&ko onderscheidt zich in Deventer als aanbieder van ‘maatschappelijke kinderopvang’ zonder winstoogmerk. De opbrengsten blijven binnen de organisatie en worden ingezet voor investeringen die de kwaliteit van de medewerkers en de kinderopvang ten goede komen.

Sam&ko en Raster Groep
Sam&ko is onderdeel van Raster Groep. Raster is al meer dan 25 jaar nummer 1 op het gebied van welzijn en kinderopvang in Deventer. Deze combinatie heeft absoluut meerwaarde. De twee disciplines versterken elkaars werk waardoor wij een breed dienstenpakket aan bieden voor kinderen en ouders. Ook spelen wij hiermee in op ontwikkelingen als de brede school en nieuwe kindcentra.