Kom jij ook naar het BoekStartFeest?

Kom jij ook naar het BoekStartFeest?

BoekStart bestaat 10 jaar, reden voor een feestje! Vier dit op woensdag 11 september 2019, van 10.00 tot 12.00 uur mee. Het feest vindt plaats in de bibliotheek in het Centrum aan de Stromarkt 18 in Deventer.

Het BoekStartFeest is gratis en aanmelden is niet nodig. Alle ouders en begeleiders met jonge kinderen zijn van harte welkom om deel te nemen aan diverse workshops. Zo kun je bewegen op muziek, knutselen, dansen met je baby, luisteren naar verhalen of op de foto met konijn Sam.

Sam&ko werkt graag met de bibliotheek samen omdat we voorlezen heel belangrijk vinden.
Voorlezen is niet alleen leuk maar kan ook een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van een kind. Jonge kinderen leren enorm veel van voorlezen. Het is heel goed voor de taalontwikkeling. Kinderen leren nieuwe woorden en leren hoe een goede zin opgebouwd is. Ook leren kinderen goed luisteren wanneer ze voorgelezen worden en zich te concentreren. Voorlezen stimuleert de fantasie van het kind ook. Daarnaast kan het kinderen een gevoel van veiligheid geven, het plezier dat kinderen beleven aan het voorlezen en de exclusieve aandacht die ze krijgen tijdens het voorlezen, zijn van belang voor de ontwikkeling van het kind. Samen lezen van een boek kan ook helpen rust en regelmaat te brengen. Kinderen komen tot rust tijdens het voorlezen en door op vaste tijden voor te lezen kan er regelmaat en vaste structuur in de dag geboden worden. Zo kan voorlezen een goed onderdeel zijn van het ritueel voor het slapen gaan.

Lees hier alle informatie over het BoekStartFeest.