Gastouderopvang

Opvang voor kinderen van 0 tot 13 jaar

Opvang bij de gastouder thuis!
Zoekt u kleinschalige opvang in een huiselijke omgeving? Dan is gastouderopvang ‘Sam&thuis’ wellicht iets voor u. Naast de kleinschaligheid is gastouderopvang meestal flexibeler dan opvang in een kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang. U geeft zelf aan op welke dagen en tijden u opvang nodig heeft. Dit kan op vaste dagen en tijden zijn, maar ook op wisselende dagen, of passend bij de vroege en late diensten die gehanteerd worden in bijvoorbeeld de zorg. Gastouderopvang is bedoeld voor kinderen van 0 tot 13 jaar.

Bij Sam&ko staan diverse gastouders ingeschreven voor opvang bij hen thuis, verspreid door heel Deventer. Het tarief voor opvang bij een gastouder thuis is in 2018 € 5.00 per uur. De opvanguren bij een gastouder worden per maand in rekening gebracht. Heeft u interesse in de opvang bij een gastouder thuis? Informeer dan naar de mogelijkheden!

Bekijk hier onze gastouders

Opvang aan huis!
Een groot verschil met de ‘traditionele’ gastouderopvang is, dat de opvang bij de vraagouder thuis plaatsvindt. De kinderen blijven dus in hun eigen omgeving. Opvang aan huis wordt interessant voor gezinnen met twee of meer kinderen. Wanneer er sprake is van gastouderopvang aan huis is de regeling dienstverlening aan huis van toepassing.

De uurprijs komt tot stand tussen de gastouder en vraagouder met als uitgangspunt het wettelijk verplicht minimum uurloon. Daarnaast heeft de gastouder recht op 4 weken doorbetaalde vakantie en 6 weken doorbetaling bij langdurige ziekte.
Behalve een vergoeding aan de gastouder betaalt u ook maandelijks bemiddelingskosten aan het gastouderbureau van Sam&ko. Voor het eerste kind bedragen de opvangkosten € 35 per maand en voor het tweede kind € 25 per maand. Voor een derde of volgend kind betaalt u geen bemiddelingskosten.

Graag informeren wij u over de mogelijkheden en rekenen we voor uw gezin uit wat de maandelijkse kosten per kind zullen zijn.

Onze medewerkers van het gastouderbureau en van de afdeling Klantenservice zijn bereikbaar op telefoonnummer: 0570 – 85 71 00 of per e-mail: [email protected]