Feestelijke opening Kunst&ko op de Ulebelt

Feestelijke opening Kunst&ko op de Ulebelt

Op 18 oktober vond de opening van het kunstproject ‘Kunst&ko’ plaats. Kinderen van de buitenschoolse opvang locaties van Sam&ko werkten hier met veel plezier aan mee. Dit heeft prachtige kunstwerken opgeleverd.

Gerard Nieuwe Weme, divisiemanager Welzijn en Kinderopvang van Raster opende Kunst&ko, in het bijzijn van veel kinderen. Het was een mooie middag op de Ulebelt, een prachtige plek voor deze expositie. Na de zomer zijn de kinderen van alle BSO-locaties van Sam&ko aan de slag gegaan met het maken van een kunstwerk. Iedereen kon naar eigen inzicht een thema bedenken. Dit leverde hele diverse kunstwerken op, zo zijn er een aantal gemaakt van zwerfafval en een aantal die samen met dementerende ouderen van Solis zijn gemaakt.

Kunst is belangrijk

Het is voor de ontwikkeling van kinderen belangrijk om ze al vanaf jonge leeftijd in aanraking te brengen met kunst. Kunst doet een beroep op creativiteit. Het gaat bij kunst om een unieke combinatie van rust, ideeën, sociaal of alleen bezig zijn. De trots die je voelt als je iets hebt gemaakt. Het feit dat je ervoor wordt beloond en dat je waardering krijgt van anderen.

Waar en wanneer

Kunst&ko is voor iedereen te bewonderen tot en met donderdag 25 oktober 2018 op kinderboerderij en natuurspeeltuin De Ulebelt aan de Maatmansweg 3 in Deventer.