Feest bij Sam&ko!

Feest bij Sam&ko!

We hebben ruim 35 jaar ervaring in het met passie en plezier opvangen van kinderen. Onder de naam Sam&ko doen we dit in september 5 jaar, reden voor een feestje!

Het begon allemaal in 1981 met de oprichting van kinderdagverblijf De Trompet. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een kinderopvangorganisatie met 25 vestigingen verspreid over de stad. Ouders met kinderen kunnen bij ons terecht voor opvang op een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal, buitenschoolse opvang of bij een gastouder.

Sam&ko staat voor ‘samen kinderopvang’. Samen spelen, samen leren, samen plezier maken. Dat vormt de basis voor het pedagogisch beleid. Een stabiele wereld creëren met structuur en veiligheid, waardoor ieder kind de vrijheid voelt om zich te ontwikkelen in zijn/haar tempo.

Naast het stimuleren van een ‘gezonde leefstijl’, met gezonde voeding en het bevorderen van beweging vinden wij lezen heel belangrijk. Zo zijn de locaties vernoemd naar helden uit kinderboeken. Lezen prikkelt de fantasie en stimuleert onder meer de taal- en spraakontwikkeling van kinderen. Daarom krijgen alle kinderen die gebruik maken van opvang bij Sam&ko een boek cadeau. Op het kinderdagverblijf Sam&koos las Jolanda Knorren, bestuurder van Raster, voor uit ‘De Gruffalo’, het boek dat alle kinderen hier cadeau kregen.

Op onze verschillende locaties worden, in de maand september, feestelijke activiteiten georganiseerd. Ook is er een leuke actie voor ouders. Als zij een andere ouder aanbrengen voor opvang voor hun kind(eren) op één van de kinderdagverblijven, dan ontvangen zij een VVV dinercheque ter waarde van € 50,-. Kijk hier voor meer informatie over deze actie. Zo wordt het 5 jarig bestaan van Sam&ko uitgebreid gevierd!