Peuterspelen

Lekker spelen, leren en ontdekken!

Peuterspelen is niet alleen leuk, het is ook heel leerzaam! Samen met vriendjes en vriendinnetjes speelt je kind het hele jaar door aan de hand van thema’s. De ene keer gaat het bijvoorbeeld over ‘familie’ of ‘verkeer.’ De andere keer over ‘ziek zijn’ of ‘zomer.’ Bij al die thema’s horen leuke liedjes, activiteiten en taalspelletjes. Op een speelse manier wordt je kind langzaam voorbereid op de basisschool. Zo is de overstap straks minder groot.

Peuterspelen Deventer

In iedere wijk van Deventer hebben wij locaties, dus er is altijd wel een peuterspeellocatie bij je in de buurt. Peuters komen minimaal twee dagdelen per week en – afhankelijk van de beschikbare plaatsen – kun je zelf aangeven op welk dagdeel je dochter of zoon komt spelen.

VVE-toekenning

Een goede voorbereiding voor de basisschool is voor alle kinderen belangrijk. Voor kinderen met een achterstand is hiervoor extra ondersteuning mogelijk. Dit kan met Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE). Het consultatiebureau kan, indien nodig, een VVE-toekenning afgeven. Hiermee kan je zoon of dochter twee extra dagdelen gebruik maken van peuterspelen. VVE-toeleiders zetten zich in om peuterspelen voor elk kind mogelijk te maken. Ouders betrekken bij wat er mogelijk is, is hierbij van groot belang.

Als je kind een VVE-toekenning heeft, dan kan je zoon of dochter twee extra ochtenden naar peuterspelen.

Tegemoetkoming in de kosten

Peuterspelen valt onder de wet Kinderopvangtoeslag. Veel werkende of studerende ouders kunnen een tegemoetkoming in de kosten aanvragen. Andere ouders kunnen in aanmerking komen voor vergoeding door de gemeente Deventer. Lees hier alle informatie over de kinderopvangtoeslag en de vergoeding van de gemeente Deventer.

Speelinloop

Heb jij kinderen van 1 of 2 jaar en wil je op een laagdrempelige manier kennismaken met peuterspelen? Kom dan naar de speelinloop bij Kindcentrum Het Palet op woensdag van 08.30 tot 10.00 uur of bij Sam&siepie op woensdag van 09.00 tot 10.30 uur.

Interesse?

Je bent van harte welkom voor een rondleiding. Die vraag je eenvoudig via onderstaande link aan of bel ons: 0570 -85 71 00. Graag tot binnenkort!

Rondleiding

Onze peuterspeellocaties: